E-böcker - problem

Besvarad av Anki Olsson Flodin
Fråga: 
Jag kan inte längre ladda ner E-böcker från bibblan. När jag har lånat och ska ladda ner boken vill paddan att jag ska ladda ner ”URLLink.acsm” när jag gjort det händer ingenting. Vad är det som är fel?
Svar: 

Vad är en URLlink.acsm? Jag hämtar ett svar från en bibliotekssida: "Detta är nedladdningsfilen för boken. " Vidare ståtr det: "Du måste öppna den i ett program som kan läsa lånade e-böcker. T.ex. Adobe Digital Editions för PC och Aldiko för Android. Filen skall öppnas automatiskt i programmet när du har laddat ner den, men om din dator inte lärt sig hur den skall hantera filen, kan du behöva öppna den manuellt första gången. Spara filen (t.ex. på skrivbordet) och högerklicka på den, välj "Öppna med" och välj programmet Adobe Digital Editions. Klicka på ok och din bok laddas ner i Digital Editions."

Om jag läste din beskrivning rätt har du en iPad som du vill läsa på. Så rådet kanske inte funkar för dig. Jag vet inte när du läste en bok senast men någon gång i början av 2019 slutade läsprogrammet Bluefire reader att fungera för iPad. Om det är det läsprogramet du använder, beror antagligen problemet på detta.  Den nya appen som ofta används är Biblio.  Du hittar den i App store men det finns också andra appar som fungerar, ex Pocketbook.

Eftersom Bibblan svara är en nationell frågetjänst så får jag hänvisa dig vidare till ditt lokala bibliotek om problemet kvarstår även om du använder Biblio (eller annan, dock inte Blufire reader). 

 

7 januari 2020 - 12:29