Boktips liknande "Bäst i laget" och "Var är alaska" och "Förr eller senare exploderar jag"

Besvarad av Marta Fernandez...
Fråga: 
Hejsan! Det är såhär att jag letar efter några intressanta böcker att läsa, men jag är väldigt specifik och det skulle verkligen uppskattas om ni kunde hjälpa mig. :) Böcker jag letar efter ska vara samma sorts atmosfär som boken " bäst i laget " och " var är alaska" samt " för eller senare exploderar jag " med ord kan jag beskriva det som gymnasie/universitetet tidsperspektiv, en kille som huvudkaraktär, sex saker som kyssar och lite mer "intimint" även mycket kärleks drama alltså otrohet osv; skulle uppskattas. Inget krav men även att huvudkaraktären ska vara oskuld och ha sin första kärlek men inget måste som de andra sakerna jag har nämnt. Jag tror ni kanske har fått en överblick på vilka böcker jag letar efter och hoppas ni kan hjälpa mig. Boken som mest beskriver det jag letar efter på första plats är " Bäst i laget " sedan " var är alaska " och " förr eller senare exploderar jag " ( bara om det var en manlig huvudkaraktär)
Svar: 

Tack för att du frågar oss på Bibblan svarar. Jag har letat efter böcker som skulle kunna passa dig utifrån dina önskemål. Här är några böcker jag tror skulle passa dig:

Rainbow Rowell har skrivit Eleanor & Park som handlar om den första kärleken mot alla odds. Den utspelar sig på slutet av 1980-talet och karaktärerna känns äkta och jordnära.

Som stjärnor i natten av Jennifer Niven är ett måste för den som tyckte om "Förr eller senare exploderar jag". Den handlar om hopp och förlust och kärlek som dyker upp när man minst anar det.

Hjärtans fröjd av Per Nilsson handlar om en kille som blir kär i en tjej. När han återvänder från en resa är inget sig likt. Läsvärd trots att den gavs ut för en del år sen.

Andreas Sonneryds trilogi som börjar med En skejtares dagbok handlar om Arvid som skriver i sin dagbok om tjejer, skola, skate och vänner.

Wallflower av Stephen Chbosky kretsar kring Charlie som under sitt första år i high school gårfrån att iaktta till att delta. Han utvecklingen från ensamhet till vänskap, förälskelse och sexuella irrfärder.

5 januari 2017 - 2:59