Bok om person som hamnar i en drömvärld?

Besvarad av Gunilla Fors
Fråga: 
Hej, behöver hjälp med en boktitel. Läste den för några år sedan, den handlade om en person som troligtvis var i koma och hamnade i en drömvärld. I drömvärlden lärde sig personen att känna massa nya människor och framförallt en "ledare". Kommer också ihåg att i slutet av boken blir personen arg på ledaren av någon anledning. En viss trädgård var väldigt central i drömvärlden. Har ni någon aning om vilken bok det kan vara? Tror den är anpassad för lite yngre människor. Tack på förhand
Svar: 

Efter att ha frågat runt bland kollegor har jag fått förslag på att det skulle kunna vara Stravaganza : Maskernas stad av Mary Hoffman, som är första delen i en serie. Boken handlar om den cancersjuke pojken Lucien och hans upplevelser i parallell-landet Talia. Du kan läsa lite mer om boken här: 
http://bokomaten.blogspot.se/2009/06/stravaganza-maskernas-stad-av-mary.html

Ett annat förslag är Mysteriet vid midnatt av Philippa Pearce, där huvudpersonen kan gå in i en annan persons dröm klockan 13 på natten. Drömmen (som kanske inte är en dröm) handlar om vad som hände i huset och dess trädgård för ca 75 år sen. 

11 juni 2016 - 22:54