Bok om försvunnen faster

Besvarad av Kristina Apelqvist
Fråga: 
Hej! När jag var liten läste jag en bok om ett par vänner som tappat bort sin faster Loo. De åker för att leta efter henne i en konstig stad där man tex säljer 6 slipsar för 12. Den andra detaljen jag minns är att de sätter upp en skylt där det står "FASTER LOO" och då går alla fram och kissar på skylten, eftersom faster loo betyder snabbare toalett på engelska. Därför tror jag att boken handlar om djur och inte människor. Det är tyvärr allt jag minns, har försökt hitta den här boken men det är väldigt svårt eftersom jag inte har nån susning om vem för författaren är eller var hen kommer ifrån. Tack!
Svar: 

Jag tror att du har läst boken Lars & Urban - Faster Los hemlighet av Eva Dahlgren. Boken kom ut 2003. Den brukar stå på Hcg-hyllan på biblioteket, det vill säga böcker för 9-12-åringar.

I min bibliotekskatalog står det så här om boken: Andra boken om taxichauffören Lars och sjuksköterskan Urban. Lars drömmer om att finna guld och bli rik och Urban längtar efter att finna en gullig pudelflicka. När Lars får brev från faster Lo, som bor i ett land bortom Indien, ger de sig av i taxin.

10 december 2016 - 11:04

Kategorier