Böcker som handlar om elev som förälskar sig i lärare alternativt ung tjej förälskar sig i äldre man

Besvarad av Anita Höglund
Fråga: 
Letar efter böcker som handlar om Elev som förälskar sig i sin lärare i skolan och kärleken är besvarad. Båda ungdomsböcker och vuxen böcker. Även ung tjej och äldre man som blir förälskad och kärleken är besvarad.
Svar: 

Som om ingenting av Katarina von Bredow handlar om nittonåriga Elin som på en skrivarkurs träffar Paul. De finner en speciell samhörighet och sakta börjar det utvecklas något mellan dem. Elin blir kär. Allvarligt kär. Men Paul är tjugofem år äldre. Och han är far till Elins bästa kompis. Elin kämpar emot. Det får inte hända, det finns inte. Men det händer i alla fall.
Knappt lovlig av Katarina von Bredow handlar om femtonåriga Hanna. Hennes mamma får för sig att flytta ut på landet. Hanna tycker att det är rena katastrofen. Hannas kompis Linn, den tuffaste tjejen i hela skolan, är full av förakt för lantisar. Så träffar Hanna Arild, en betydligt äldre grisbonde.

Räcker det om jag älskar dig? av Katarina von Bredow handlar om Fanny som är nitton år. Hon bor hemma hos sin mamma, men är mycket hos sin pojkvän Johan som har en egen lägenhet. En dag märker hon att något inte stämmer. Det visar sig att Johan är otrogen med en av Fannys vänner. Dessutom dricker hennes mamma för mycket. Den unge och snygge SO-läraren Finn erbjuder henne sitt stöd.

Ingen grekisk gud precis av Katarina Kieri handlar om Laura som bor i en liten stad i norra Sverige där hon går i nionde klass. Hon skriver i skoltidningen och umgås med Lena. När Anders kommer som ny lärare till skolan blir Laura förälskad, medan avståndet till Lena ökar.

8 januari 2018 - 12:58

Kategorier