Bild från Kulturhusets barnbibliotek, 1970-talet

Besvarad av Johanna Samuelsson
Fråga: 
Jag skulle så gärna vilja se en bild av Kulturhuset från 70-talet, en bild på den röda (?) runda läsplatsen där jag som barn låg och läste serier. Vad jag minns var salen på markplan.
Svar: 

Hej!
Jag hoppas att jag lyckats hitta interiören du söker: Barnbiblioteket 1978.

Då jag inte kunnat hitta en tillförlitlig källhänvisning har en äldre kollega fått lov att verifiera bilden och hen vill minnas att det var så det såg ut på barnbiblioteket på Kulturhuset på 1970-talet.  En av de angivna källorna på Wikipedia är boken Stockholms byggnader: en bok om arkitektur och stadsbild i Stockholm (3) av Andersson, Henrik O.; Bedoire, Fredric (1977) [1973]. Stockholm: Prisma. Libris 7406664. Dessvärre har jag inte kunnat slå i den fysiska boken, men ett tips är att låna den på ditt bibliotek och kika vidare där.
När jag först fick din fråga så började jag med att göra en sökning i Stockholmskällan. Tyvärr så fick jag inte fram några klockrena träffar där, men däremot så gick det att få fram kontaktuppgifter till de personerna som har hand om bildarkivet. Kanske kan du söka vidare kontakt med dem? Alternativt prova att kontakta personal direkt på Kulturhuset om du vill få fram fler bilder.

26 april 2017 - 14:06