B-uppsats om judendom och jämlikhet

Besvarad av Airi Palm
Fråga: 
jag ska skriva min B-uppsats om skillnaden mellan kvinnor och män inom modern judendom och ultraortodox judendom. kan ni rekommendera några bra artiklar och böcker som jag kan använda mig utav? tack på förhand
Svar: 

I artikelbasen Artikelsök finns en referens till ett reportage av Anneli Rådestad, När jämlikhet mellan män och kvinnor ställs mot religiös praxis : Anneli Rådestad har frågat en ultraortodox perukmakerska, en reformkvinnosakskvinna och en modernortodox sociolog, Judisk krönika 2010 ; 6 ; 34-37.

Andrea Dworkin har skrivit boken Scapegoat : the Jews, Israel, and women's liberation (2000) som tar upp flera olika aspekter på judendom, feminism, jämställdhet. Se länken härunder. I katalogposten kan du klicka dig vidare på de olika ämnesorden som visas.

http://libris.kb.se/bib/6504427?vw=full

Som student har du tillgång till en rad vetenskapliga artiklar inom olika ämnesområden. Ditt universitetsbibliotek kan tipsa dig vidare om vilka källor de erbjuder om vad du kan söka vidare i. De kan också beställa hem böcker och artiklar till dig, om de inte finns på biblioteket.

11 mars 2016 - 14:03