Annat namn för råttfärgat hår

Besvarad av Andréa Haglund
Fråga: 
Vad finns det får andra namn på hårfärger såsom råttfärgat? (annat namn för mörkbrunt hår som också låter lika roligt som råttfärgat hår?)
Svar: 

Hej!

Nu när jag har grottat ner mig i ämnet så visar det sig att det inte är helt enkelt att svara på vad som egentligen är råttfärgat hår. Är det samma som mörkblont, mellanblont, cendré/askfärgat eller mörkt askblont som alla verkar vara olika namn för i princip samma färg? Eller är det en helt egen nyans? När jag läser om hur folk resonerar kring det i olika forum verkar de flesta använda begreppet råttfärgat för alla nyanser mellan ljusblont och ljusbrunt. 

Efter lite bildgoogling kunde jag ändå dra slutsatsen att askblond/cendré har en tendens att dra lite mer åt det kalla, gråa hållet medan mörkblond drar lite mer åt varmare bruna toner. Så lite beroende på nyanserna i håret kan ett så kallat råttfärgat hår kallas antingen cendré/askblont eller mörkblont. 

På den engelska wikipediasidan fanns det också en del intressant information om blonda nyanser och vad de brukar kallas: https://en.wikipedia.org/wiki/Blond#Varieties 

11 december 2019 - 11:27

Kategorier