Amys ögon av Richard Kennedy

Besvarad av Peter Stenberg
Fråga: 
Hej. Jag söker en bok jag läste som barn. Jag är född 1975 och läste nog boken när jag var ca 10-12 år. Ddt hsndlar om en tjej, jag tror hon heyte Amy eller Ami. Någon slags spänningsroman ev med inslag av fantasy, jag tror hon var modig och lite av en hjälte. På framsidan var det ett stort och gammalt typ av skepp. Ev fanns hennes namn med i titeln. Tyvärr är detta allt jag minns! Kan inte släppa tanken på denna bok så hoppas på hjälp! Tack!
Svar: 

Boken du söker är troligen Amys ögon av Richard Kennedy. Den har ett blålila omslag med ett stort skepp på framsidan och kom på svenska 1986. Och om jag inte minns fel så hade Amy en levande teddybjörn.

Vill du läsa Amys ögon igen så kan du kontakta ditt lokala bibliotek. Om boken inte finns där, så kan personalen hjälpa dig med att låna in den från ett annat bibliotek i landet.

Du kan hitta en omslagsbild genom att följa den här länken: http://www.laromedia.se/Bibliotek/praktiska_taby/kategorier/skonlitteratur//bokinfo/502-0805-4 (länken öppnas i ett nytt fönster)

25 februari 2020 - 22:20

Kategorier