Amerikansk TV-serie med övernaturliga inslag

Besvarad av Jan Gustafson
Fråga: 
Hej! Söker efter namnet på en amerikansk TV–serie som visades under det tidiga 2000–talet. Den handlade om två karaktärer som löste övernaturliga fall; den ena var en asiatisk kvinna medan den andra var en vit man. Jag minns att ett utav avsnitten började med att en adlig kvinna och hennes vakter är i en skog när de senare blir dödade av någon varelse.
Svar: 

Jag har skickat frågan vidare till HBO Nordic för att se vad de vet. Kan inte de ge något besked får vi söka på annat sätt inom Bibblan svarar.
.............................................................................................................
HBO Nordic meddelar att de inte känner igen serien från sitt utbud

Tillägg (Martin Memet Könick):
Jag kommer att tänka på en tv-serie som heter Torchwood och tror möjligen det kan vara den. Den innehöll tidsresor och övernaturliga fall. Så här beskrivs serien av IMDb: Captain Jack Harkness, the former Time Agent and con man from the 51st century last seen traveling with the Doctor, ventures to early 21st century Cardiff. There, he becomes a member of Torchwood Institute, a renegade criminal investigation group founded by Queen Victoria to battle hostile extraterrestrial and supernatural threats.

En rollfigur, som var med i ett par säsonger, hette Toshiko Sato och spelades av Naoko Mori och jag tycker mig känna igen handlingsbeskrivningen (även om det var väldigt längesedan jag såg serien och minnet kan ha blandat ihop den med en annan liknande serie).

Länk: http://www.imdb.com/title/tt0485301/

Ytterligare tips (Jan Gustafson)
Om den serien inte överensstämmer med dina minnen kan du leta i denna förteckning över TV-serier som vi också har hittat i IMDb
http://www.imdb.com/list/ls003848067/

Du kan även ställa en fråga till SF-bokhandeln och deras följare via Facebook
https://www.facebook.com/SFbok

15 februari 2016 - 0:50

Kategorier