Nils Grönlund

Nils heter jag, men jag kallas för Nisse. Jag är en 46-årig informationsspecialist/bibliotekarie och jag jobbar på Mjölby bibliotek. I min tjänst där, ingår även att vara fängelsebibliotekarie på Skänningeanstalten.

Jag är en äkta, om än ganska kräsen, bokmal som tillhör den nya typen av bibliotekarier med en fil.mag i bagaget, utan någon litteraturvetenskap eller liknande. ;-) Min bakgrund är istället ganska otypisk akademisk och "okulturell": en husbyggnadsingenjör som läst statskunskap, statistik och juridik och som har "kommit hem" i biblioteks- och informationsvetenskapen. :-)

I övrigt är jag ganska lättroad, men jag har en viss fäbless för klassisk- och operamusik, skräckfilm, hårdrock, skotsk single malt whisky, Guinness, bastubad och intellektuella thrillers á la Dan Brown och Steve Berry. Vidare är jag mycket förtjust i skräckromantik/gotik (t.ex. Poe, Radcliffe, Robert Louis Stevenson och Stoker) men även andra skriftställare som t.ex. Balzac, Bolano, Bulgakov, Dostojevskij, Eco, Joyce, Musil, Proust och Vargas Llosa slukar jag med behållning. Annars är det stora intresset historia/militärhistoria.

Mina tidigare svar