Senaste svar:

Bokrecensioner

24 november 2014 - 13:25

Nu kan jag ju inte se vilket bibliotek du brukar använda. Men många bibliotek har i sin katalog på nätet en funktion där alla som vill kan lägga in ett omdöme om en bok de har läst. Fråga på ditt bibliotek om de har den funktionen!
Men det finns ju många sidor på nätet där alla som registrerar sig får skriva recensioner om böcker de har läst.  Och läsa recensionerna kan man göra utan att vara registrerad.  Här kommer några exempel på sådana sidor - men det finns många fler. Googla på "bokrecensioner" eller "boktips"så hittar du fler.

Böcker om Albanien under kommunisttiden

24 november 2014 - 14:47

Det finns inte så många på svenska , men några jag hittar kommer här:
Albanien - inte bara berg av Torgny Karnstedt och Ronny Ekdahl (1981)
Albanien : en rapport om lagar och politiska fängslanden i Socialistiska folkrepubliken Albanien / utg. av Svenska sektionen av Amnesty international (1984)
Albanien (Ordfront 1979)
Albanien : en handbok för Albanienvänner, vetgiriga och turister
Svensk-albanska föreningen (redaktör/utgivare) (1974)

Fråga på ditt bibliotek om de kan beställa hem dem. 

Tips på romaner för unga vuxna/ övre tonåren

22 november 2014 - 12:39

Några tips på böcker som tar upp ämnet musik i skönlitterär form för unga vuxna; Blondel, Jean-Philipp (Re)play, Forman, Gayle serie som börjar med Om jag stannar, Prinz, Yvonne Vinylprinsessan.
Vidare tips kring ämnet identitet också dessa lämpliga för unga vuxna; Sandhage, Ingrid Den jag är, Walliams, David Dennis hemlängtan, Pascal, Francine serien Identitet X, Blacker, Terence Pojke, flicka, Cabot, Meg serie som börjar med Airhead, Dessen, Sarah Allt och lite till, samt Cohn, Rachel Dash och Lilys utmaningsbok.

Sidor