En gratis tjänst från Sveriges bibliotekarier – För ett demokratiskt samhälle.

Fråga:

Hej, jag söker boktips inom unga vuxna kategorin. Några av de böcker jag verkligen gillar är legend trilogin av Marie Lu, Selection serien av Kiera Cass samt Askfödd och Eldmärkt av Sabaa Tahir.

Jag har redan läst divergent trilogin, hunger games, maze runner, röd drottning och the mortal instruments. Om böckerna ingår i en serie eller trilogi är det ett plus men inget måste. Tack på förhand!!!

Svar:

Det finns många bra böcker i de här genrerna - dystopi och fantasy - för unga vuxna. Här är några förslag: De utvalda, en trilogi av Kristin Cashore, som börjar med Tankeläsaren. Länk till bibliotekskatalogen Libris: https://libris.kb.se/bib/12751415 Grisha-trilogin av Leigh Bardugo, som börjar med I ljusets makt. Länk till Libris: https://libris.kb.se/bib/17081263 Glastronen är en serie av Sarah J. Maas. Första boken heter just Glastronen. Länk till Libris: https://libris.kb.se/bib/18570988 Jag vill också tipsa om Månkrönikan av Marissa Meyer. En spännande bokserie, dystopi och science fiction. Här är huvudpersonerna kända sagofigurer, men i nya skepnader. Första boken heter Cinder. Länk till Libris: https://libris.kb.se/bib/12750603
Har du också en fråga?

Skicka en fråga till våra bibliotekarier eller sök i vårt frågearkiv.

Fler frågor inom böcker och litteratur