Om mig

Ulrika Thorsson

Jag arbetar som bibliotekarie på Åhus bibliotek och delar min tid mellan barn- och vuxenlitteratur. Skönlitteraturen ligger nog mig varmast om hjärtat, liksom klassisk musik och jazz. Dessa avdelningar är jag också inköpsansvarig för. På min lediga tid sjunger jag i kör och går på filmstudio.

My previous answers

Historiska romaner för högstadieungdomar

30 september 2014 - 8:42

Franska revolutionen
uHc  Kimselius, Kim M., Giljotinen
Tidsresenärerna Ramona och Theo besöker Stockholms stadsmuseum för att titta på en giljotin, men ganska snart använder Ramona sin magiska kraft som förflyttar dem till tiden för franska revolutionen. Ludvig XVI har precis avrättats i giljotinen och Paris sjuder av uppror. Theo och Ramona får uppdraget att rädda kronprinsen. Boken avslutas med en ordlista där platser och begrepp förklaras.

Klor till simhallar

9 augusti 2014 - 12:11

Hej!
Klor till simhallar kan förekomma antingen i flytande form, till inomhushallar och i pulverform till utebad.
Klor är ett grundämne och tillhör gruppen halogener vilket betyder saltbildare. Det är en gröngul gas med starkt irriterande lukt. Klorgas är tyngre än luft. Ämnet löser sig i vatten och bildar hypoklorit och kan då sägas vara en förening. Du kan läsa mer på Kemikalieinspektionens hemsida, http://apps.kemi.se/flodessok/floden/kemamne/klor.htm och och om

Sidor