Om mig

Ulrika Karén

Jag arbetar som bibliotekarie vid Arkenbiblioteket i Örnsköldsvik. Jag läser en hel del romaner då jag håller i flera bokcirklar men jag arbetar också bl.a. med talböcker, lättlästa böcker och böcker på andra språk. När jag inte sitter med näsan i en bok(eller lyssnar på en bok för den delen) så brukar jag lägga en del av min fritid på film, historia och hockey(att titta på vill säga, inte att spela själv, skulle vara som Bambi på hal is).

My previous answers

Investeringssparkonto

1 september 2014 - 16:05

Tyvärr hittar jag inte någon specifik information om hur du lägger upp en förvaltningsstrategi för ett investeringssparkonto men under huvudrubriken "Spara" på sidan "Konsumenternas vägledning om bank och försäkring" hittar du mycket information om sparande i allmänhet och vad man bör tänka på när man väljer sparform, ex. utifrån om man sparar på kort eller lång sikt, om man vill ta risker eller inte o.s.v. Jag hoppas att du kan finna en del som är till vägledning där, då man inom investeringssparkontot kan spara på olika sätt: 

Sigge-böckerna

24 juni 2014 - 21:04

Vad roligt att du tycker om böckerna om hästen Sigge!

Det finns 17 böcker om Sigge och en 18:e bok kommer ut i höst. Här kommer en lista med alla böckerna, i den ordning som de givits ut. "Sigges  kompisbok" är lite annorlunda mot de andra böckerna för i den kan kompisar skriva om sig själva och så innehåller boken också lite korta berättelser om Sigge och en del annat. Böckerna "Sam och Sigge", "Natten då Sigge föddes", "Sam och Sigge och riddarbröderna" och "Sam och Sigge och den långa resan" är lite kortare än de andra.

Om feminism

7 juni 2014 - 21:13

Vi får först be om ursäkt för att svaret kommer sent.
 
Här kommer några länkar till sidor som tar upp jämställdhet, det feminismen eftersträvar, ur olika aspekter. Jag hoppas att du på de hemsidorna kan finna information om varför feminism behövs i Sverige idag. Jag har däremot inte hittat några pålitliga källor om motståndare till feminism.    

Sidor