Om mig

Tommy Jansson

Jag jobbar på Norrköpings stadsbibliotek. Mina arbetsområden rör sig kring vuxnas lärande och webben. Men jag är också intresserad av musik och film, bla är jag involverad i arbetet kring bluestidningen Jefferson.

My previous answers

Pliktexemplar

10 januari 2014 - 6:39

Följande bibliotek ska få ett pliktexemplar vardera:
Kungliga biblioteket
Lunds universitetsbibliotek
Göteborgs universitetsbibliotek
Linköpings universitetsbibliotek
Stockholms universitetsbibliotek
Umeå universitetsbibliotek
Uppsala universitetsbibliotek.

Gäller det nytryck av en bok utan textförändringar ska bara ett exemplar av boken skickas till Universitetsbiblioteket vid Lunds universitet.

Mer information om pliktexemplar hittar du på Kungliga bibliotekets hemsida på

Ljudbok på läsplatta?

8 maj 2013 - 12:50

Hej! På flera modeller går det att lägga in mp3-filer, t ex Adlibris Letto, se http://www.adlibris.com/se/forum.aspx?thread=4FFDE4A1C42F48EA9C6BF1B01CE.... Även modeller från Sony, Nuut, Kindle och Iriver m fl ska klara av det. Du för då oftast över filerna till en särskild mapp på din läsplatta och kan sedan lyssna på dem via den inbyggda musikspelaren - antingen via hörlurar eller eventuellt en inbyggd högtalare.

Fotnoter assymetriskt placerade?

11 mars 2013 - 21:42

Hej!

Bokstäverna och uppgifterna längst ned på sidan var instruktioner till bokbindaren i vilken ordning tryckarken skulle vikas. Jag kopierar här nedan lite mer om det från wikipedia (http://sv.wikipedia.org/wiki/Arksignatur). Se också Svenska antikvariatföreningens utmärkta ordlista för mer information om olika arkformat och andra boktekniska termer. (http://www.svaf.se/ordlista.htm)

Sidor