Om mig

Tobias Carlsson

IT-bibliotekarie i Gislaved. Jag har ett övergripande ansvar för IT-verksamheten på biblioteket - systemansvar, webredaktör, databaser m.m.
Jag är intresserad av digital kultur i olika former samt allt det tekniska bakom. Fråga mig om Internet, e-böcker, fri programvara, datorer, tv-spel och dylikt.

My previous answers

Hur påverkar språket vårt liv?

10 mars 2014 - 12:57

Hej!

Tack för din fråga. Språket ger oss makt att definiera oss själva, att uppfatta världen omkring oss och kommunicera med andra människor. Utan språk, ingen tanke.

Du kan läsa om språket i den populära tidskriften Språktidningen. Jag hittade en väldigt intressant artikel, som berör din undran om språkets påverkan på människan:
http://spraktidningen.se/artiklar/2013/04/sprakets-makt-over-tanken

Läsa diskett på bibliotek?

9 mars 2014 - 19:24

Tack för att du ställer din fråga till Bibblan svarar!

Jag tror att det är svårt att hitta ett bibliotek som har någon dator kvar med diskettstation. Ta kontakt med ditt närmaste bibliotek och fråga. Det kanske finns någon gammal dator kvar som är i drift.

Har man stort behov av att läsa disketter så kan man köpa en extern diskettstation som man kopplar till sin moderna dator via USB-kabel. Kolla med närmaste dataaffär eller elektronikstormarknad!

Lycka till!

Med vänliga hälsningar
Tobias Carlsson
Gislaveds bibliotek

Sidor