Om mig

Therése Bengtzelius

Jag arbetar som bibliotekarie på Falköpings bibliotek.

My previous answers

Ansökan biblioteksassistent

24 oktober 2014 - 12:57

Jag har själv inte sökt något arbete som biblioteksassistent men jag skulle trycka på att jag studerar till bibliotekarie och därför har ett stort intresse för yrket. Ett bra tips är att skicka in en ansökan och sedan ringa några dagar senare. Jag fick mitt första arbete som bibliotekarie genom att ringa och fråga efter sommarjobb utan att ha skrivit någon ansökan. Om det inte finns något ledigt arbete just nu fråga när det kan tänkas bli något ledigt. Annars tror jag att egenskaper som uppskattas är att man är självgående och positiv.

Böcker på spanska

10 september 2014 - 12:26

Bibblan svarar bemannas av bibliotekarier från hela landet som svarar på frågor. Därför får jag hänvisa dig till ditt lokala bibliotek. Det borde inte vara några svårigheter att gå in på ditt biblioteks hemsida och i avancerad eller utökad sökning välja att bara söka fram spanska böcker. Ibland behöver man använda sig av tecknet * när man inte har något sökord.

Du kan även söka på exempelvis skönlitteratur i Libris och sedan begränsa till spanska. Böcker som finns på andra bibliotek kan i de allra flesta fall fjärrlånas till ditt hembibliotek. 

Har försenade böcker 4 dagar

3 maj 2014 - 10:01

Bibblan svarar är en nationell frågetjänst där bibliotekarier från olika bibliotek svarar på frågor. Om du har försenade böcker får du lämna dem på ditt lokala bibliotek eller vända dig till dem för omlån. Om det blir avgift eller ej kan jag inte svara på. Många bibliotek har per bok och dag. Där jag arbetar har vi påminnelser som skickas ut några dagar efter återlämningsdatumet.

Sidor