Om mig

Therése Bengtzelius

Jag arbetar som bibliotekarie på Falköpings bibliotek.

My previous answers

Böcker på spanska

10 september 2014 - 12:26

Bibblan svarar bemannas av bibliotekarier från hela landet som svarar på frågor. Därför får jag hänvisa dig till ditt lokala bibliotek. Det borde inte vara några svårigheter att gå in på ditt biblioteks hemsida och i avancerad eller utökad sökning välja att bara söka fram spanska böcker. Ibland behöver man använda sig av tecknet * när man inte har något sökord.

Du kan även söka på exempelvis skönlitteratur i Libris och sedan begränsa till spanska. Böcker som finns på andra bibliotek kan i de allra flesta fall fjärrlånas till ditt hembibliotek. 

Har försenade böcker 4 dagar

3 maj 2014 - 10:01

Bibblan svarar är en nationell frågetjänst där bibliotekarier från olika bibliotek svarar på frågor. Om du har försenade böcker får du lämna dem på ditt lokala bibliotek eller vända dig till dem för omlån. Om det blir avgift eller ej kan jag inte svara på. Många bibliotek har per bok och dag. Där jag arbetar har vi påminnelser som skickas ut några dagar efter återlämningsdatumet.

Logo på finska

13 december 2013 - 17:05

Nu är jag inte finskspråkig, men i Lexins svensk-finskt lexikon så står det logo, logotyyppi för det svenska ordet logo. Hoppas att det räckte som svar på din fråga.

Sidor