Om mig

Staffan Jansson

Jag är bibliotekarie vid Jönköpings stadsbibliotek. Är intresserad av Nordamerikas historia, Nordamerikas indianer, Musik alla genrer.

My previous answers

Ersättning för e-böcker

9 augusti 2014 - 11:30

Hej!
När ett bibliotek köper en pappersbok så betalar man vad boken kostar och inget annat. Men om räknar in bibliotekens lokalhyra och lönekostnader för hantering brukar man hamna på ett par hundra kronor för ett lån. Detta kan naturligtvis variera avsevärt mellan kommuner och biblioteksenheter. Några få författare får en författarersättning  av staten beräknat på rätt godtyckliga uppgifter om antalet lån som du nämner.

Hej. Jag hade tänkt börja bokc

13 maj 2014 - 15:16

Det är inte lätt att hitta västernböcker nuförtiden. Men hos eLib (som nås via de flesta folkbiblioteks) finns Kjell E Genbergs bok Diligensrånaren. Hos Projekt Runeberg kan man utan nedladdningskrångel hitta Helen Wetmore Codys biografi om Buffalo Bill, samt två indianböcker av James Fenimore Cooper. Nämligen Den siste mohikanen och Hjortdödadren.
Felet med böcker hos Projekt Runeberg är att de är lite klumpigare att läsa än många andra typer, men som sagt inga nedladdningskrångel.  http://runeberg.org/katalog-a.html

Sidor