Om mig

Robin Stattin Berg

Bibliotekarie i Sundbyberg på Signalfabrikens bibliotek. Ställ gärna frågor till mig om TV-serier, fantasy, spel och annan härlig popkultur!

My previous answers

Jag söker en serie som gick på 90-talet.

4 mars 2014 - 22:36

Hej Mats!

Spännande fråga! Nittiotalet var en härlig tid för övernaturliga TV-serier. Jag har några förslag på vilken serie det skulle kunna vara du letar efter.

Med ledtråden att det var en äldre person, möjligtvis en professor, med i gänget får mig att tänka på den kultförklarade Buffy vampyrdödaren, som den heter på svenska. Fast där är det oftast vampyrer, häxor och demoner. Inte så mycket muterade varelser.  http://www.imdb.com/title/tt0118276/

Deklaration eller konvention

22 februari 2014 - 20:29

En konvention är något som generalförsamlingen i FN antagit och som medlemmar kan välja att skriva under på. Då måste de ändra landets egna lagar så att de inte går emot den konventionen de ska följa. Ett exempel på en konvention är rasdiskrimineringskonventionen som gör det förbjudet att diskriminera människor på grund av ras och förbjuder rasistiska organisationer.  Bara för att ett land är med i FN behöver de inte följa konventionerna automatiskt. De måste skriva under och ta beslut om att de vill det. 

Sidor