Om mig

Victoria Lagerkvist

Jag heter Victoria och är bibliotekarie på Bibliotek Botkyrka. Där pysslar jag bland annat med sociala medier, läslust och lättlästa böcker. Gillar att läsa bloggar/artiklar/böcker om Ryssland, Östeuropa, politik, musik, kakor & arkitektur. Jag lånar mest e-böcker, poesi och noveller.

My previous answers

Mer om silkeshöns!

14 juli 2013 - 13:33

Wikipedia och andra webbplatser står det att silkeshöns är en av de äldsta tamhönsraserna. De tros härstamma från Asien, och fördes in i Europa på 1800-talet. De finns i olika färger (men alla andra fjäderfärger utom den vita beror på framavling), färgen på kött och skinn går åt det blåa hållet samt har en speciell befjädring. Fjäderdräkten är mjuk, ullig och silkesaktig.

Varifrån har Jesusparken i Malmö fått sitt namn?

12 juli 2013 - 21:50

Det råder delade meningar och flera versioner om varifrån namnet Jesusparken härstammar. I Sydsvenskans genomgång av rätt svar från en tävling kallad Malmöprovet står såhär:
"Fråga C: En gång i tiden skulle det byggas en kyrka här. Så blev det inte. Men som en påminnelse om detta fick platsen smeknamnet Jesusparken. Vilket är det officiella namnet?
Rätt svar: Falsterboplan.

Sidor