Om mig

Victoria Lagerkvist

Jag heter Victoria och är bibliotekarie på Bibliotek Botkyrka. Där pysslar jag bland annat med sociala medier, läslust och lättlästa böcker. Gillar att läsa bloggar/artiklar/böcker om Ryssland, Östeuropa, politik, musik, kakor & arkitektur. Jag lånar mest e-böcker, poesi och noveller.

My previous answers

Böcker om skidtrickare?

6 maj 2014 - 17:48

 

Det kryllar inte av böcker om skidtrickare, vare sig inom skön- eller facklitteratur. Istället får man läsa Åda Skidor där man hittar artiklar i ämnet. Men kanske kan du ha någon hjälp av nedanstående förslag där skidåkning ingår? Jag vet ju inte heller vilken ålder din elev har, men här är några förslag för olika åldrar och läskunnighet med "skidanknytning":

Mer om silkeshöns!

14 juli 2013 - 13:33

Wikipedia och andra webbplatser står det att silkeshöns är en av de äldsta tamhönsraserna. De tros härstamma från Asien, och fördes in i Europa på 1800-talet. De finns i olika färger (men alla andra fjäderfärger utom den vita beror på framavling), färgen på kött och skinn går åt det blåa hållet samt har en speciell befjädring. Fjäderdräkten är mjuk, ullig och silkesaktig.

Sidor