Om mig

Mia Olausson

Jag arbetar på Nässjö stadsbibliotek med mångkultur, programverksamhet, IT-frågor, marknadsföring och webb. 10 timmar i veckan arbetar jag även på Länsbibliotek Jönköping med Digidel (digital delaktighet). Jag läser gärna böcker som utspelar sig i olika kulturer och på olika ställen i hela världen.

My previous answers

Melissa Marr har skrivit 4 böcker

26 mars 2014 - 16:45

Melissa Marrs femte bok i serien kom ut 2011 på engelska och heter Darkest Mercy. Boken går att få tag på via bokhandlar. Jag hittar inte att boken skulle vara översatt till svenska. Det är förlaget Wahlströms som har översatt och gett ut de tidigare böckerna i serien, men jag hittar ingen information på deras webbplats om att den femte boken är på gång: http://www.wahlstroms.se/Personer/Forfattarpresentationssida/?personId=418.

Kan man låna film på bibliotek

26 mars 2014 - 10:37

Götaland är ett stort område som omfattar ett hundratal kommuner så det är svårt att göra en exakt lista på vilka bibliotek som har filmer. Dessutom skiljer det sig åt mellan biblioteken. En del bibliotek lånar exempelvis bara ut barn- eller faktafilmer medan andra bibliotek har ett stort utbud av film, både för barn och vuxna. Det skiljer sig också åt mellan biblioteken om huruvida det är gratis, antal filmer man får låna och hur länge man får ha filmerna.

Patrick Ness trilogi på originalspråk

26 mars 2014 - 10:36

Patrick Ness Kaostrilogi finns på några bibliotek på engelska. Mitt tips till dig är att vända dig till ditt närmsta bibliotek och söka i deras webbkatalog för att se om  de engelska böckerna av Ness finns på biblioteket. Skulle de inte finnas kan du antingen göra en beställning  via ditt lokala bibliotek från ett bibliotek som har böckerna (ett fjärrlån), eller be ditt bibliotek att köpa böckerna så att du kan låna dem. På engelska heter böckerna The knife of never letting go, The ask and the answer samt Monsters of men.

Sidor