Om mig

Mia Olausson

Jag arbetar på Nässjö stadsbibliotek med mångkultur, programverksamhet, IT-frågor, marknadsföring och webb. 10 timmar i veckan arbetar jag även på Länsbibliotek Jönköping med Digidel (digital delaktighet). Jag läser gärna böcker som utspelar sig i olika kulturer och på olika ställen i hela världen.

My previous answers

Frågor på barnböcker

5 juni 2014 - 21:49

Av de tre frågorna som du har ställt har jag åtminstone två svar som jag hoppas kan vara rätt. Den första frågan om barnboken med Döden och djur har jag tyvärr inte fått något bra tips på vad det kan vara för någon.

På fråga 2 om den skrämmande sagan skulle det kunna vara Spegelstenen av Michael Palin. Den ska handla om en pojke som hamnar i en värld bakom en spegel där en gammal man väntar och vill komma åt en spegelsten. Den är skriven 1987.

Melissa Marr har skrivit 4 böcker

26 mars 2014 - 16:45

Melissa Marrs femte bok i serien kom ut 2011 på engelska och heter Darkest Mercy. Boken går att få tag på via bokhandlar. Jag hittar inte att boken skulle vara översatt till svenska. Det är förlaget Wahlströms som har översatt och gett ut de tidigare böckerna i serien, men jag hittar ingen information på deras webbplats om att den femte boken är på gång: http://www.wahlstroms.se/Personer/Forfattarpresentationssida/?personId=418.

Kan man låna film på bibliotek

26 mars 2014 - 10:37

Götaland är ett stort område som omfattar ett hundratal kommuner så det är svårt att göra en exakt lista på vilka bibliotek som har filmer. Dessutom skiljer det sig åt mellan biblioteken. En del bibliotek lånar exempelvis bara ut barn- eller faktafilmer medan andra bibliotek har ett stort utbud av film, både för barn och vuxna. Det skiljer sig också åt mellan biblioteken om huruvida det är gratis, antal filmer man får låna och hur länge man får ha filmerna.

Sidor