Om mig

Linda Göth

Jag arbetar på Katrineholms bibliotek som barnbibliotekarie med IT-inriktning.

På fritiden är jag lite av en på film- och tv-serienörd. Dessutom gillar jag att läsa, träna, baka och umgås med vänner och familj.

My previous answers

Var står engelska böcker på cd?

1 augusti 2014 - 14:21

Om ditt bibliotek använder sig av SAB-systemet för uppställning av sina böcker så hittar du ljudböcker på engelska på avdelning He/LC om det är vuxenböcker du är ute efter eller för barnböcker ufHe/Lc, ugHe/LC eller uHe/LC.

Lättast är det dock att fråga någon i personalen när du är på biblioteket var dessa böcker står så hjälper hen dig gärna.

Lämna böcker när biblioteket är stängt

1 augusti 2014 - 9:11

Bibblan svarar är en nationell svarstjänst som bemannas av bibliotekspersonal från hela landet. Om du vill vara säker på att få ett svar från just ditt bibliotek bör du vända dig direkt till dem.

Om bibliotek har ett bokinkast är det helt okej att lämna böcker där när biblioteket har stängt.

Inom samma kommun brukar det inte vara några problem att lämna böcker som är lånade på ett annat bibliotek i folkkommunen. Däremot kan annat gälla för skolbibliotek till exempel.

Böcker som liknar Sagoberättaren

7 juli 2014 - 21:54

I boken Eva av Peter Dickinson vaknar huvudpersonen upp efter att ha legat i koma en längre tid och får veta att man har tagit hennes minnen transplanterats till en apa. Eva lever med människor och går i skolan som alla andra barn, men drömmer ofta om en skog som visar sig vara skogen där apan bott tidigare.

En bok som har en liknande känsla som Sagoberättaren är boken Pojkarna av Jessica Schiefauer. I den boken handlar det om tjejer som förvandlas till killar på nätterna när de dricker nektar från en blomma.

Sidor