Om mig

Håkan Blomqvist

Jag arbetar som bibliotekarie på Norrköpings stadsbibliotek. Ansvarar bland annat för att utveckla biblioteket som lärmiljö, tar emot skolklasser och andra grupper för visningar och IT-kurser, arrangerar föreläsningar och stadsbibliotekets språkcafé i samarbete med Röda korset, Frivilligcentralen och Rotary. Som ett lite udda specialintresse arbetar jag på fritiden med Archives for the Unexplained (AFU) i Norrköping, som är världens största arkiv och bibliotek för UFO och paranormala fenomen.

My previous answers

Hej!Jag söker en barn/ungdom

16 september 2014 - 10:57

Hej! Din fråga på bibblan svara har besvarats.
Du frågade:
Jag söker en barn/ungdomsbok som jag lånade på skolbiblioteket någon gång mitten/slutet av sjuttiotalet. Boken kan ha haft några år på nacken då. Den handlade om en afrikansk tjej som var en av de första att gå på en amerikansk skola.
Tacksam för hjälp och ledtrådar, jag tyckte mycket om den.
Och svaret är sannolikt:
Mary Jane av Dorothy Sterling, en ungdomsbok från 1960
Vi hoppas du är nöjd med svaret. Besök oss gärna igen för att ställa fler frågor.
Håkan Blomqvist

Hej!Var kan jag läsa mer om

22 april 2014 - 22:49

Hej,
Antar att du menar det som kallas kyrkogångsplikt. Den infördes på 1600-talet och avskaffades 1809 i Sverige. Dessa uppgifter hittar du bland annat i Wikipedia:
https://sv.wikipedia.org/wiki/Kyrkog%C3%A5ngsplikt
Mer att läsa om dessa frågor hittar du olika verk om svensk kyrkohistoria bland annat Sveriges kyrkohistoria 1-8, som gavs ut 1998-2005.
Finns även lite att läsa i denna artikel på nätet:
ojs.novus.no/index.php/DIN/article/view/446/426
Med vänlig hälsning

Sidor