Om mig

Gunilla Vestman

Jag arbetar som bibliotekarie på Arkenbiblioteket i Örnsköldsvik, bland annat med IT-frågor och släktforskning. Har också en del av min tjänst på Husums bibliotek, ett integrerat folk- och skolbibliotek, där jag jobbar mycket med barn och unga.

My previous answers

Läskunnighet i Sverige

14 juli 2014 - 14:08

Hej!

I Sverige har läskunnigheten länge varit hög eftersom kyrkan krävde att församlingsborna skulle lära sig Luthers lilla katekes utantill. Varje år genomfördes ett husförhör där prästen förhörde sig om kristendomskunskaperna och läskunnigheten. Närvaron var obligatorisk. I husförhörslängderna finns en speciell kolumn för församlingsbornas läskunnighet där man kan få en fingervisning om hur duktig varje person var på att läsa. 

Var kan jag låna boken Memorias vivientes de America Latina?

24 september 2012 - 16:15

Jag hittar inte "Memorias vivientes de America Latina" i någon av våra databaser, så tyvärr är det nog så att boken inte finns på något svenskt bibliotek. Har inte heller hittat den på någon svensk bokhandel. Om du söker på titeln på Google dyker det upp ett antal utländska internetbokhandlar där boken verkar vara till försäljning om du är beredd att köpa den. Du skulle också kunna chansa att fråga på ditt lokala bibliotek om de kan tänka sig att köpa in boken från någon nätbokhandel.

Sidor