Om mig

Carl-Johan Ljungberg

Jag arbetar som bibliotekarie på Hultsfreds bibliotek, bland annat med fjärrlån och IT. Jag har alltid varit naturintresserad och det är främst fåglar och växter som är mina stora intressen. Andra intressen är litteratur och fotboll.

My previous answers

Skillnad på kollega och arbetskamrat?

8 april 2014 - 9:52

Om man slår upp "kollega" i Svenska akademins ordlista (http://www.svenskaakademien.se/svenska_spraket/svenska_akademiens_ordlis...) så får man förklaringen "yrkeskamrat i ämbetsverk eller institution". Svensk ordbok skriver: "arbetskamrat till viss person; vanl. på jämförbar (relativt hög) nivå". Så jag tolkar det så att "kollega" och "arbetskamrat" betyder samma sak men att "kollega" används mer på vissa arbetsplatser som ämbetsverk eller bland lärare t. ex.

Tips på ungdomsböcker om musik

17 januari 2014 - 14:00

Magnus Ljunggren har skrivit böcker om Jassan och Virre. Flickorna går i sjuan och har bildat hiphop-bandet Ghetto-Girls. Den första boken heter "Gig 1" och den andra "Ghetto girls".

Thomas Dömstedt har skrivit om Bella som spelar trummor. Böckerna heter "Bellas band", "Bellas drömmar" och "Bellas beslut".

Sedan finns boken "Vinylprinsessan" av Yvonne Prinz som handlar om en 16-årig tjej som jobbar i skivaffär och bloggar om musik.

Sidor