Om mig

Anna Sofia Perotti

Jag arbetar som mångspråksbibliotekarie på Uppsala stadsbibliotek. Jag ansvarar för inköp av vuxenmedier på andra språk än svenska, har många visningar för SFI, ansvarar för program inom mitt ämnesområde och jobbar även med lättläst.

My previous answers

Jag ska skriva en lapprapport om vatten

4 september 2014 - 17:14

Hej!
Vad har du för frågeställning eller problematik? Det är först när man vet det som man kan gudia dig till att hitta rätt material för att föra en diskussion kring ditt ämne. Hylla Uce och Ue.05 i biblioteket har böcker om kemi, ekologi och annat som kan vara relevant för dig att söka på. Det finns bl.a. en bok som heter "Vattnets kemi - för människan och miljön" av Bo Berghult och Anna Elfström Broo.

Spansk bok översatt till svenska?

3 september 2014 - 16:16

Hej! Av din fråga framgår inte vilken bok det rör sig om, om det är skönlitteratur eller facklitteratur. Överlag är det så att spanska böcker översätts lite sparsamt i Sverige. I huvudsak satsar man på skönlitteratur, stora författarnamn och på klassiker. Vi på biblioteken arbetar inte med att översätta böcker utan det är förlagen som gör detta i samarbete översättare på respektive språk. Däremot kan vi på biblioteken hjälpa dig med att leta efter en eventuell översättning av boken, om du inte redan har gjort det. Här är exempel på förlag som ger ut böcker översatta från spanska:

Sidor