Om mig

Anita Höglund

Jag arbetar som barnbibliotekarie på Tumba bibliotek i Botkyrka kommun. I min tjänst ingår också att arbeta med skolbiblioteksfrågor. Mina intresseområden är främst barn- och ungdomslitteratur och skolbiblioteksfrågor. Inom nätverket SkolbibliotekÖst har jag jobbat med skolbiblioteksfrågor i drygt tio år. Jag är också intresserad av tyskspråkig skönlitteratur.

My previous answers

Barnböcker för autistiska/utvecklingsstörda barn

5 april 2014 - 16:14

Hej!
Det är inte så lätt att ge boktips för autistiska/utvecklingsstörda barn utan att ha en närmare dialog om vad som kan passa. Så mitt tips till dig är att besöka ditt lokala bibliotek och där prata med barnbibliotekarien. På många bibliotek finns det s k Äppelhyllor där man samlar medier som är anpassade för barn och unga med olika funktionsnedsättningar. Där brukar det finnas böcker för vuxna om funktionsnedsättningar, talböcker, punktskrift, böcker med tecken som stöd osv. 

Boken Snövit om en isbjörn på Skansen

30 mars 2014 - 0:04

Hej!
Jag hittar inte någon bok som enbart handlar om isbjörnar på Skansen. Söker jag på Snövit så får jag bara träffar på sagan om Snövit. Däremot hittar jag när jag söker i Svenska barnboksinstitutets katalog en del böcker om Skansen som kom ut på 40-talet. Skulle det kunna vara någon av dem som innehåller något om isbjörnen Snövit?

Hentzel, Marc,  Tusse på Skansen. 1949 Lindman, Maj,  På Skansen med Per och Stina : [1949] 

Grahn-Möller, Fredrik,  Barnen på Skansen / 1943 

Nilsson, Greta  Björnungarna på Skansen / 1941

Sidor