Om mig

Anita Höglund

Jag arbetar som barnbibliotekarie på Tumba bibliotek i Botkyrka kommun. I min tjänst ingår också att arbeta med skolbiblioteksfrågor. Mina intresseområden är främst barn- och ungdomslitteratur och skolbiblioteksfrågor. Inom nätverket SkolbibliotekÖst har jag jobbat med skolbiblioteksfrågor i drygt tio år. Jag är också intresserad av tyskspråkig skönlitteratur.

My previous answers

Har jämställdheten förändrats de senaste 100 åren?

28 oktober 2014 - 20:36

Hur jämställdheten förändrats under de senaste 100 åren kan du säkert finna i litteratur i ämnet. 
Jag gjorde en sökning på jämställdhet i vår bibliotekskatalog och hittade många böcker i ämnet. för att begränsa till den historiska aspekten så sökte jag på begreppen jämställdhet och historia. Då blev det ett tjugotal träffar.
Du hittar ett urval här nedan. 

Tankar om "vara vit mans slav" av Sonja Åkesson

28 oktober 2014 - 20:31

Vi besvarade en liknande fråga kring att analysera dikten  Äktenskapsfrågan  av Sonja Åkesson för någon vecka sedan. Den dikten inleds med raden "*Vara vit mans slav".
Då svarade min Bibblan svarar-kollega Karin Westberg så här:
Du har ställt några olika frågor om analys av dikten Äktenskapsfrågan som ingår i Sonja Åkessons diktsamling Husfrid och inleds med raden "Vara vit mans slav".I bd IV av Nordisk kvinnolitteraturhistoria finns ett kapitel där Sonja Åkessons lyrik analyseras.

Sidor