Om mig

Anita Höglund

Jag arbetar som barnbibliotekarie på Tumba bibliotek i Botkyrka kommun. I min tjänst ingår också att arbeta med skolbiblioteksfrågor. Mina intresseområden är främst barn- och ungdomslitteratur och skolbiblioteksfrågor. Inom nätverket SkolbibliotekÖst har jag jobbat med skolbiblioteksfrågor i drygt tio år. Jag är också intresserad av tyskspråkig skönlitteratur.

My previous answers

Det osynliga barnet översatt till arabiska

1 juli 2014 - 15:46

Hej!
Jag har dels sökt i Stockholms stadsbiblioteks katalog och dels på Internationella biblioteket och inte kunnat hitta att den vara översatt till arabiska.
Men jag föreslår att du kontaktar Internationella biblioteket i Stockholm som är ett specialbibliotek med inriktning på mångspråkig litteratur.

Med vänliga hälsningar
Anita Höglund
Bibliotek Botkyrka

Krav på lånad bok

1 juli 2014 - 11:25

Hej!
Det här är en nationell frågetjänst och vi som svarar arbetar på olika bibliotek i Sverige. 
Om du har fått ett krav/en påminnelse på en bok så bör du kontakt det biblioteket som skickat kravet/påminnelsen och prata med dem. Kontaktuppgifter till det biblioteket kan du säkert hitta på deras webbsida. 

Med vänliga hälsningar
Anita Höglund
Bibliotek Botkyrka

Databaser för släktforskning

1 juli 2014 - 10:15

Hej!
Det är väldigt olika vilka databaser för släktforskning som finns på biblioteken. På Bibliotek Botkyrka, där jag jobbar, har vi databaserna Genline och SVAR samt Sveriges Dödbok. Vi hänvisar också till avgiftsfria databaser som finns via webben, t ex
 • Centrala soldatregistret - Indelta soldater 1682–1901.
• Demografisk databas Södra Sverige - Skåne Halland och Blekinge t o m 1895.
• Rötter - Sveriges släktforskarförbund
• Skatteverket - Sveriges församlingar genom tiderna

Sidor