Om mig

Alexander Magnusson

Jobbar med och för barn och ungdomar på Bromölla bibliotek.

My previous answers

Hej, jag letar efter en bok so

30 september 2014 - 11:01

Den bok som jag spontant kommer att tänka på är Gayle Formans bok "Om jag stannar". Huvudkaraktären Mia förlorar sin familj i en olycka samtidigt som hon svävar mellan liv och död och ser då tillbaka på sitt liv och om hon ska välja att stanna kvar i livet utan familj eller ge upp och dö. Jag skulle inte säga att den är så värst kort, men det beror ju lite på.

Ljud- och pappersbok, där ljudboken läser upp vad som står i pappersboken

29 september 2014 - 12:34

Beståndet av kombinerat material(CD + bok) på engelska på våra bibliotek är inte jättestor. Man får nästan ta det som finns på sitt lokala bibliotek med omnejd. 
Dessa böcker har i så fall ett särskilt signum: ugHe/O (lämplig för ålden 9-12 år) eller uHe/O (lämplig för åldern 12-19 år). Signumen står för u = Barn/ungdom He= engelska och /O= kombinerat material

Arbetarlitteratur i Sverige

25 september 2014 - 16:08

Några böcker är jag dålig på att ge dig eftersom jag inte läst så värst mycket litteratur. "Bara en mor" av Ivar Lo-Johansson är annars ett tips.  Men några författare med arbetartema kan du få.

Från den tidigare delen av 1900-talet finns det många författare att välja på men Ivar Lo-Johansson, Moa Martinsson och Artur Lundkvist är väl några vars verk bör finnas med i din rapport. Eyvind Johnson, Ragnar Jändel och Jan Fridegård är ytterligare några som verkade i tidiga delen av seklet.

Sidor